Samostojna hiša

Voždovac, Voždovačka crkva

Šifra oglasa: PH60660VV
Posredovanje: prodaja
Cena: 3.900.000,00 €
Velikost: 1.086,00 m²
Zemljišče: 758,00 m²
Leto izgradnje: 1900
Leto prenove: 2015

BEOGRAD CENTER - EDINSTVENA VILA

V središču Beograda prodamo mogočno stanovanjsko stavbo. Stavba se razteza na štirih nadstropjih, od katerih ima vsaka drugačno funkcijo in enako prispeva h kakovosti zgradbe.

V nizkem pritličju so prostori, potrebni za delovanje celotnega objekta, kot so garaža, kurilnica, več skladišč, kuhinja. V tem nadstropju je tudi ločena bivalna enota, namenjena vzdrževalcu objekta. Poleg teh ugodnosti to nadstropje vsebuje tudi prostore za sprostitev - bazen s tušem, pa tudi vinsko klet z opečnim zaključkom, ki poudarja značaj prostora.

Spodnje pritličje je povezano z notranjim stopniščem nad nadstropjem in dvigalom, ki omogoča neposredno komunikacijo z vsemi deli stavbe. Okoli glavnega stopnišča so oblikovane sobe v pritličju in nadstropju. Preddverje, stopnišče in galerija v prvem nadstropju so ena enota, ki lahko sprejme večje število ljudi. Odprtost tega prostora prispeva k večfunkcionalnosti, torej omogoča izvedbo dogodkov različnega značaja. Poleg velike dvorane v pritličju je bivalni prostor s kaminom, velika jedilnica, ki omogoča udobno sedenje za 24 ljudi, zasebna, manjša jedilnica in kuhinja, ki sta fizično ločena od vrat dvorane. Kuhinja ima dostop od zunaj in je povezana z nizkim pritličnim stopniščem.

V prvem nadstropju je galerija s pogledom na veliko stopnišče. Poleg galerije je na preostalem nadstropju zasebna cona, sestavljena iz dveh blokov dveh spalnic, vsaka s kopalnico. Med tema dvema blokoma je salon s lončeno pečjo. Iz tega bivalnega prostora se izstopa na veliko teraso, ki pokriva glavni vhod.

V drugo nadstropje vodi dvojno simetrično stopnišče iz galerije v prvem nadstropju. Stopnišče vodi v dvorano, ki jo naravno osvetli piramidalna strešna luč, ki omogoča vstop v štiri ločene bivalne enote različnih struktur, pa tudi neposreden dostop od zunaj prek dvigala. 

Nepremičnina se nahaja 2 km od Autokomande in 3,3 km od Slavije. Lokacija nepremičnine v prvi vrsti omogoča, da se zgradba poveže z vsemi deli mesta, hkrati pa izžareva zasebnost zaradi velikega odstotka zelenja in gozdov. V neposredni bližini so objekti, ki omogočajo udobno zadovoljstvo v življenju (Fakulteta za organizacijske vede, Prometna fakulteta, 12. beograjska gimnazija, Osnovna šola Karađorđe, Vrtec Petra Pan, Tržnica Banjička, Lukoil črpalka, Hotel M ...). 

Vlasta Prešeren
Telefon 031/670-395
Gsm 031/670-395
E-mail vlasta@vila-portoroz.si
Naročite se na nove oglase
Sveže obveščanje o novostih in nepremičninah po celotni Sloveniji!!!